- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζανακόπουλος: Δεν έχουμε νομοθετική ρύθμιση για την ΚΟ των ΑΝΕΛ και το Ποτάμι
Ζήτησε να ανοίξει διάλογος ανάμεσα στα κόμματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα
Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια για νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διατηρηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ωστόσο επανέλαβε την ασαφή και αινιγματική χθεσινή του δήλωση «να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος, να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τον τρόπο που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα».
«Δεν υφίσταται τέτοια νομοθετική ρύθμιση» δήλωσε στην «ΕΡΑ Κρήτης» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος,όμως χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής φουντώνοντας σενάρια για «δωράκι» προς τον Πάνο Καμμένο.
«Εμείς αυτό που είπαμε χθες», διευκρινίζει ο κ. Τζανακόπουλος, «ήταν ότι έχει δημιουργηθεί μια συνθήκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο επί της οποίας θα πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» και συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πως εξαιτίας της διαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα με κυριότερο το εξής: πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν λάβει το 3% στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, έχουν λάβει πάνω από 3%, είτε έχουν βρεθεί χωρίς Κ.Ο, όπως είναι «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», είτε κινδυνεύουν, ενδεχομένως, να βρεθούν χωρίς Κ.Ο, με δεδομένες δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει.
«Εμείς λέμε», υπογραμμίζει, «ότι πρέπει να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος, να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τον τρόπο που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Εμείς δεν θεωρούμε ορθό πολιτικά να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες ή, εν πάση περιπτώσει, να αποστερούνται τα πολιτικά κόμματα των δικαιωμάτων τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έξι νέοι ΓΓ στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μετανάστευσης
Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής
Οι οικονομολόγοι στηρίζουν τη στρατηγική απομείωσης του χρέους, ζητούν όμως διαρκή ανάλυση κόστους–οφέλους
Η δηλούμενη αίσθηση περί φτώχειας δεν πηγάζει από τη σημερινή κατάσταση των οικονομικών της χώρας, αλλά μάλλον από μία νοσταλγική σύγκριση με το παρελθόν
Τι είναι η στρατηγική και σε ποιους κανόνες υποκύπτει; Ποια είναι η στρατηγική που προσιδιάζει σε μας;
Ισχυρές επενδύσεις, δημοσιονομικά πλεονάσματα και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2025
«Πυρετός το Σαββατόβραδο» από την ΑΑΔΕ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας
Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.