Πολιτικη & Οικονομια

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μαδούρο

Συνάντηση με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Freddy Fernandez

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syriza
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ / © INTIME NEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς  Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Freddy Fernandez.

Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο». 

«Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι», τόνισε και κατέληξε: «Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας».

Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο για προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από την Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Π.Γ. και Επικεφαλής του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, τον Νεκτάριο Μπουγδάνη, Συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής και τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Έλενα Μαράκα και Δημήτρη Ραπίδη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ