Πολιτικη & Οικονομια

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης - Οριακή η πλειοψηφία (video)

Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ 148 βουλευτές την καταψήφισαν. 

«Ναί» ψήφισαν, μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην Ποτάμι) Σπύρος Δανέλλης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην ΑΝΕΛ) Βασίλης Κόκκαλης (με επιστολική ψήφο) και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην ΑΝΕΛ) Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο).

Με ειρωνικά χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης την ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα. Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κουντουρά και Κόκκαλης ψήφισαν με επιστολική ψήφο λόγω της απουσίας τους στην Κίνα.

Βουλή: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. «Πήρα το ρίσκο και ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορούσα να συνεχίσω με βάση το Σύνταγμα, αλλά είχα το θάρρος να ζητήσω καθαρές λύσεις, είπε ο πρωθυπουργός. Για την τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκλογές ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη συζήτηση, στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το σώμα, αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η έφτασε στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ