Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας: Καταψηφίζουμε ξεκάθαρα την κυβέρνηση (video)

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που θέλει να αλυσοδέσει τα Βαλκάνια στα δεσμά του ΝΑΤΟ».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δ.Κουτσούμπας(Γ.Γραμματέας Κ.Κ.Ε.)(Δευτερολογία)(Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση)(16/01/2019)

Ξεκάθαρο μήνυμα για την καταψήφιση της κυβέρνησης έστειλε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο «γεγονός ότι καλλιεργεί αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία που υπηρετεί μπορεί να γίνει φιλολαϊκή».

Επεσήμανε ακόμη τις ευθύνες τις κυβέρνησης όσον αφορά στη μείωση του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργώντας μέσω νομοθετημάτων ασήκωτα βάρη. «Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων, πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις και στη συνέχεια μας καλέσατε να πανηγυρίσουμε επειδή επιστρέψατε ψίχουλα».

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ η οποία – όπως είπε – εξυπηρέτησε τα δικά της συμφέροντα και αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στην ανάπτυξη της Ελλάδος υπερασπιζόμενη παράλληλα τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μονοπωλίων

Όπως είπε «καταψηφίζουμε την κυβέρνηση η οποία καλεί σε συστράτευση για να φράξει και καλά τον δρόμο στην άκρα δεξιά, αυτή που με αντιλαϊκή πολιτική βοήθησε την ακροδεξιά».

«Καταψηφίζουμε την κυβερνητική πολιτική που λαμβάνει τον ρόλο σημαιοφόρου στα νατοϊκά σχέδια, την κυβέρνηση που την ώρα που μιλά για την ειρήνη, μετατρέπει την Ελλάδα σε αλυσίδα αμερικανικών βάσεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα καταψηφίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία - όπως είπε - «η κυβέρνηση θέλει να αλυσοδέσει τα Βαλκάνια στα δεσμά του ΝΑΤΟ».

«Προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο - άσπρο και περιορίζετε την κοινωνική πολιτική. Μέχρι και πολιτιστικά μνημεία υπογράψατε στο υπερταμείο», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ