- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως ξεπεράσαμε τις οικονομικές
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη
«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον σύντομο διάλογο που είχαν με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησής τους. «Είμαι αισιόδοξος», σημείωσε, «ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν».
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η επίσκεψή του αφορά περισσότερο την οικονομία και πως στις συναντήσεις που θα έχει με τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα το μήνυμά του είναι θετικό. «Γιατί βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα και ο λαός της αξίζουν και δικαιούνται ένα πλήρες successs story». Ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και πως γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, εξηγώντας ότι δεν παρεμβαίνει σε καμία ψηφοφορία και πως είναι γνωστό ότι η Κομισιόν καλωσορίζει το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το ονοματολογικό, μεταχειριζόμενος τον όρο «Μακεδονία». Σε αυτήν την αποστροφή, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε: «Αλλά την επόμενη φορά που θα είστε εδώ, είστε υποχρεωμένος να πείτε "Βόρεια Μακεδονία", όχι "Μακεδονία", αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι ιστορικό βήμα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασαφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική». «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός, «γιατί ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και τώρα έχουμε τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, περαιτέρω μείωση της ανεργίας -που είναι το σημαντικότερο για εμένα- και να προσπαθήσουμε να έχουμε αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα». Διότι, όπως πρόσθεσε, αυτό είναι επίσης σημαντικό, προκειμένου να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν» σημείωσε.
Ο κ. Μοσκοβισί εξήγησε ότι η επίσκεψή του αφορά περισσότερο την οικονομία και ότι θα συναντήσει τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα «και το μήνυμα μου είναι θετικό». «Γιατί βλέπουμε», τόνισε, «ότι τώρα η Ελλάδα προχωρά σαν κανονικό μέλος της Ευρωζώνης». «Χαιρετίζουμε φυσικά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, τις μεταρρυθμίσεις..» επισήμανε και έκανε λόγο για τη δυνατότητα της Ελλάδας να δημιουργεί και να πετυχαίνει στόχους, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να φέρνει κοινωνικά μέτρα για τους πολίτες που υπέφεραν τόσο πολύ από την κρίση, όπως είπε. Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί με την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό «ένα πλήρες success story, γιατί η Ελλάδα το αξίζει και το χρειάζεται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.