- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου για να βολευτούν και οι δύο (video)
«Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών»
«Σκηνοθετημένο» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, ξεκαθαρίζοντας πως «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών και ΝΑΙ σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στη χώρα».
«Ο Πάνος Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας σε όλο το δημόσιο βίο του. Το όνομα "Μακεδονία" είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία "Μακεδονία", καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η Βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία»
Όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της γείτονος «να μονοπωλεί τη "Μακεδονία" και γι' αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία. Αν δεν περάσει από τη Βουλή, τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Για το αν σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση μομφής στην περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, είπε: «Για να το ξεκαθαρίσω. Συνταγματικά, έχουμε τη δυνατότητα. Αυτήν τη στιγμή, όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζητήση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.