- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Βαρουφάκης: Σεξιστής, εθνικιστής κι ανισόρροπος ο Καμμένος (video)
«Πάλεψα εναντίον του τρίτου μνημονίου, ήρθε και ηττήθηκα»
«Σεξιστή, εθνικιστή και ανισόρροπο» χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
«Ήταν ανισόρροπος για την οικονομία… Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του στο υπουργικό πραγματικά προσπαθούσα να μην ακούσω ό,τι λέει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Ανθρωπολογικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά ερχόταν σε σύγκρουση με οτιδήποτε είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου» εξήγησε.
Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο στην «άγρια ομορφιά της πολιτικής» λέγοντας ότι τον έπεισε ο Τσίπρας. «Ο Καμμένος τήρησε τη συμφωνία, ότι εφόσον έπαιρνε το ΥΠΕΘΑ, δε θα μιλούσε, δε θα έβγαζε ‘’κιχ’’, και θα τηρούσε τη διαπραγματευτική γραμμή μας… Σε αυτό ο Τσίπρας είχε δίκιο…» σχολίασε. Όπως αποσαφήνισε, ο κ. Τσίπρας του εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος «Ήταν ένας εταίρος που θα δεχόταν το ΥΠΕΘΑ, ένα άλλα δύο υφυπουργεία και δε θα παρενέβαινε στη διαπραγματευτική διαδικασία».
Ερωτηθείς δε για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα», απάντησε δηκτικά ότι «κι εγώ εμπιστεύτηκα τα λάθος πρόσωπα το 2015… Αυτό είναι το δικό μου mea culpa».
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι παρά το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια στην πραγματικότητα «δεν έχουμε βγει από το μνημόνιο, έχουμε μπει στο τέταρτο. Βγήκαμε από το τρίτο, και μπήκαμε στο τέταρτο, που είναι και το μακροβιότερο, επεκτείνεται μέχρι το 2060». Όπως υπενθύμισε, απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2021 και μετά 2,2%. «Αυτό ουσιαστικά σημαίνει διάλυση του ιδιωτικού τομέα» σημείωσε.
«Είμαστε σε πρόγραμμα… Έχει το δικαίωμα οποιαδήποτε κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές; Ο Τσίπρας εξήγγειλε και νομοθετεί μειώσεις για την επόμενη κυβέρνηση! Θα πρέπει να πάρεις την αδεία από το Eurogroup και το EuroWorking Group γι’ αυτό» σχολίασε.
Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές σχολίασε ότι «και ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011». Το επιτόκιο δανεισμού, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, θα είναι ψηλό και έτσι θα διογκώνεται το χρέος. Σε ό,τι αφορά το «μαξιλάρι» των 25 δισεκ. ευρώ, παρατήρησε ότι «για να τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεσαι όρους».
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη «ο κ. Καμμένος δεν είναι συγκυβερνήτης, συγκάτοικοι σε κάποια υπουργικά γραφεία είναι, εδώ και κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση… Οι βασικές αποφάσεις δεν παίρνονται από την κυβέρνηση. Αυτό συνέβη και με το Σκοπιανό». Διευκρίνισε πάντως ότι θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών καλή, που ο ίδιος θα την ψήφιζε, η οποία όμως γίνεται για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.
«Έγινε ο κ. Τσίπρας οπαδός του δόγματος Σόιμπλε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια ενόχληση… Έπρεπε να ενημερώσει για τη συμφωνία και να υπάρξει συναίνεση του λαού της Ελλάδας και της FYROM».
«Ο κ. Σόιμπλε είχε πει ότι είναι έκθαμβος για τον αποφασιστικό τρόπο που η κυβέρνηση πέρασε τα μέτρα με αποφασιστικό τρόπο που καμία άλλη δεν τα πέρασε» εξήγησε για την πολιτική στήριξη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα.
«Πάλεψα εναντίον του τρίτου μνημονίου, ήρθε και ηττήθηκα, ήρθε το τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν υπάρχει ‘’κόστος Βαρουφάκη’’» επέμεινε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.