- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης: Υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου
Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
«Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η εντύπωση που δημιουργείται ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποείται και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς σκοπούς υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της δημοκρατίας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
«Οι ίδιοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δίκη τους, κατοχυρωμένη συνταγματικά, ανεξαρτησία, να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση» συνέχισε και πρόσθεσε: «Καλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του τις οποίες δεν καταδικάζει, συμπεριφορές που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να συζητήσουμε και για συνταγματικές αλλαγές για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ενώ κλείνοντας επανέλαβε το μείζον, όπως είπε, «την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών».
«Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα που δεν ακούγονται σε μια ευνομούμενη χωρά του δημοκρατικού κόσμου», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.