Πολιτικη & Οικονομια

Να απαγορευθούν τα κινητά στα σχολεία!

Να απαγορευτούν αυστηρά τα κινητά τηλέφωνα στους καθηγητές και στους δασκάλους εντός του χώρου του σχολείου

110329-717964.jpg
Δημήτρης Αριστοτέλους
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dreamstime_cellphoneimagejpg_1.jpg

Ο συντάκτης των γραμμών αυτών τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τους ελέγχους που δόθηκαν στα παιδιά διαφόρων συγγενών και φίλων, τόσο στο Δημοτικό όσο και στην Μέση εκπαίδευση, είχε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Από τις συζητήσεις μαζί τους διαπίστωσε το εξής καταπληκτικό γεγονός: στα δημόσια σχολεία ένας πολύ μεγάλος αριθμός διδασκόντων, από εκείνους που εκτελούν με πλήρη έλλειψη συνείδησης και ολοκληρωτικά πλημμελώς τα καθήκοντά τους, (που πιθανόν να είναι και η πλειοψηφία των διδασκόντων), περνάνε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που βρίσκονται μέσα στην τάξη διαβάζοντας, είτε φανερά είτε συγκεκαλυμμένα, το κινητό τους!

Αντί δηλαδή να προσπαθήσουν να επιτελέσουν το καθήκον τους για το οποίο και πληρώνονται, -που είναι η αγωγή και η μόρφωση των παιδιών-, αυτοί αναλώνουν τον εργάσιμο χρόνο τους διαβάζοντας τα τελευταία τουϊταρίσματα του Παπαδημούλη ή το κεντρικό άρθρο της «Αυγής», το οποίο ενδεχομένως να αναφέρεται και στους αγώνες ενάντια στην εμπρευματοποίηση της εκπαίδευσης!

Είναι προφανές πως το πρώτο βήμα της απολύτως απαραίτητης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που οφείλει να υλοποιήσει μία σώφρων κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία θα προέλθει από τις επόμενες εκλογές, θα είναι το εξής: να απαγορευτούν αυστηρά τα κινητά τηλέφωνα στους καθηγητές και στους δασκάλους εντός του χώρου του σχολείου. Ιδεώδες, μάλιστα, θα ήταν εάν, κατά την είσοδό τους στο σχολείο, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υφίσταντο σωματική έρευνα από ένοπλες ομάδες της πολιτοφυλακής οργισμένων γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου να τους αφαιρείται και να κατάσχεται οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο έχουν μαζί τους. (Και το κατασχεμένο να διατίθεται προς πώληση στο ebay, με τα λεφτά να πηγαίνουν στο ταμείο για την πενταήμερη της τάξης-αυτό είναι δικαίωμα που απορρέει από το Δίκαιο του οργισμένου αγωνιζόμενου λαού, όπως το έχει ορίσει και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κατρούγκαλος, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει).

Εάν πάλι κάποιος καθηγητής ή δάσκαλος συλλαμβάνεται εντός του σχολείου να φέρει κινητό τηλέφωνο και ακόμη περισσότερο να κάνει χρήση αυτού, τότε, εκτός από την κατάσχεση θα πρέπει να του επιβάλλεται αμέσως ποινή αργίας ενός μηνός με στέρηση μισθού. Εάν υπάρξει υποτροπή του ίδιου καθηγητή ή δάσκαλου και συλληφθεί για δεύτερη φορά μέσα στο χώρο του σχολείου με κινητό τηλέφωνο τότε θα πρέπει να απολύεται αυτομάτως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ