- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ο Κ. Μπακογιάννης πήγε Βαρβάρκειο και συνομίλησε με έμπορους και καταναλωτές (εικόνες)
«Να γίνει η αγορά σημείο αναγέννησης του εμπορικού κέντρου της Αθήνας»
«Το συγκρότημα της Βαρβακείου αγοράς στο Μοναστηράκι που αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας».
Τον στόχο αυτό περιέγραψε στους καταστηματάρχες της Βαρβακείου, που συνάντησε την Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Στη γεμάτη από κόσμο Βαρβάκειο, ο Κώστας Μπακογιάννης κουβέντιασε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκσυγχρονιστεί η ιστορική αγορά της πόλης και να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αλλά και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εξήγησε μάλιστα πώς αυτό μπορεί να γίνει: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που συναντιούνται τρία, γεμάτα αντιθέσεις, διαφορετικά κομμάτια της Αθήνας. Αυτό της έντονης υποβάθμισης που υπάρχει εδώ, εκείνο του “άβατου” των Εξαρχείων αλλά ταυτόχρονα και το αναπτυσσόμενο εμπορικό τρίγωνο. Το συγκρότημα της Βαρβακείου μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αστικής αναγέννησης που σχεδιάζουμε για το κέντρο της Αθήνας, μαζί με την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΕΜΠ και του Ακροπόλ. Ανακαινίζοντας πλήρως τα κτίρια της Βαρβακείου και της Δημοτικής Αγοράς, ενοποιώντας οργανικά τις δυο αγορές και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αξιοποιώντας διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε άμεσα».
Και πρόσθεσε: «Η αναγέννηση της περιοχής -όπως προβλέπει το σχέδιο του συνδυασμού "Αθήνα Ψηλά"- θα έχει πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και κοινωνικά, για την Αθήνα καθώς οι έμποροι θα κάνουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους, οι καταναλωτές τις αγορές τους και οι επισκέπτες τον περίπατο τους σε σύγχρονες υποδομές, εφάμιλλες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ταυτόχρονα. ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να συγκεντρώσει πολύτιμους πόρους που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.