- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κ. Μπακογιάννης πήγε Βαρβάρκειο και συνομίλησε με έμπορους και καταναλωτές (εικόνες)
«Να γίνει η αγορά σημείο αναγέννησης του εμπορικού κέντρου της Αθήνας»
«Το συγκρότημα της Βαρβακείου αγοράς στο Μοναστηράκι που αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας».
Τον στόχο αυτό περιέγραψε στους καταστηματάρχες της Βαρβακείου, που συνάντησε την Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Στη γεμάτη από κόσμο Βαρβάκειο, ο Κώστας Μπακογιάννης κουβέντιασε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκσυγχρονιστεί η ιστορική αγορά της πόλης και να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αλλά και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εξήγησε μάλιστα πώς αυτό μπορεί να γίνει: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που συναντιούνται τρία, γεμάτα αντιθέσεις, διαφορετικά κομμάτια της Αθήνας. Αυτό της έντονης υποβάθμισης που υπάρχει εδώ, εκείνο του “άβατου” των Εξαρχείων αλλά ταυτόχρονα και το αναπτυσσόμενο εμπορικό τρίγωνο. Το συγκρότημα της Βαρβακείου μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αστικής αναγέννησης που σχεδιάζουμε για το κέντρο της Αθήνας, μαζί με την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΕΜΠ και του Ακροπόλ. Ανακαινίζοντας πλήρως τα κτίρια της Βαρβακείου και της Δημοτικής Αγοράς, ενοποιώντας οργανικά τις δυο αγορές και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αξιοποιώντας διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε άμεσα».
Και πρόσθεσε: «Η αναγέννηση της περιοχής -όπως προβλέπει το σχέδιο του συνδυασμού "Αθήνα Ψηλά"- θα έχει πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και κοινωνικά, για την Αθήνα καθώς οι έμποροι θα κάνουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους, οι καταναλωτές τις αγορές τους και οι επισκέπτες τον περίπατο τους σε σύγχρονες υποδομές, εφάμιλλες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ταυτόχρονα. ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να συγκεντρώσει πολύτιμους πόρους που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.