- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκδόσεις ομολόγων αξίας 3 έως 7 δις το 2019 από τον ΟΔΔΗΧ
Τρία σενάρια περιλαμβάνει το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους επενδυτές
Στην έκδοση ομολόγων αξίας 3-7 δισ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει το 2019 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους επενδυτές. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, με το συγκεκριμένο σχέδιο επιλέγεται μια στρατηγική που μπορεί να διαφοροποιηθεί όσον αφορά τα ποσά που θα αντληθούν, ανάλογα με τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές.
Περιλαμβάνονται τρία σενάρια για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με ομόλογα αξίας μεταξύ 3 και 7 δισ. ευρώ (σ.σ. στο σχετικό συνοδευτικό έντυπο, ο ΟΔΔΗΧ εμφανίζεται να προκρίνει την έκδοση τίτλων 5-7 δισ. ευρώ). Τα ομόλογα θα είναι τόσο νέες εκδόσεις, όσο και επανεκδόσεις υφιστάμενων τίτλων, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι το ποσό των εντόκων γραμματίων θα παραμείνει στο ύψος των 15 δισ. ευρώ.
Στα τρία σενάρια λαμβάνονται οι εξής παραδοχές για τις χρηματοδοτικές ανάγκες: Μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αποπληρωμή χρεών ύψους 11 δισ. ευρώ, τόκοι για μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος ύψους 5,6 δισ. ευρώ, και πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Το άθροισμα των δυο πρώτων παραδοχών και η αφαίρεση της τελευταίας οδηγούν σε σύνολο 9,2 δισ. ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.