Πολιτικη & Οικονομια

Ελεύθερος με εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα ο Μιχάλης Σάλλας

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sallas.jpg
©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με εγγυοδοσία ύψους 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Ο κ. Σάλλας απολογήθηκε το πρωί στην ανακρίτρια, με την κατηγορία ότι προκάλεσε ζημία στην περιουσία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ύψους 10  εκ. ευρώ καθώς βρίσκεται ως κατηγορούμενος για δύο δικογραφίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας και οι οποίες συνδέονται με αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων.

Οι αγοραπωλησίες αυτές  φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα το 2006, σε τιμές υψηλότερες από την πραγματική τους αξία.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ζημιωθεί η Τράπεζα Πειραιώς με περίπου 4 εκ. ευρώ.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκ. ευρώ.

Ο κ. Σάλλας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιμένει δε πως ουδεμία ζημία προκλήθηκε στην Τράπεζα, προσκομίζοντας μάλιστα και σημερινή βεβαίωση με την οποία, η Τράπεζα Πειραιώς βεβαιώνει πως δεν ζημιώθηκε.

Εκτός από τον κ. Σάλλα, στην πρώτη δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας που συμφώνησαν στις αγοραπωλησίες. Στην δεύτερη φέρονται 10 εμπλεκόμενοι.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η μεγαλύτερη εγγυοδοσία επιβλήθηκε στον κ. Σάλλα ενώ ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.