- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΝΔ για Βούτση: Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη
«Εκ του συντάγματος υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων» είπε ο πρόεδρος της Βουλής
Πηγές της ΝΔ αναφέρουν για τον πρόεδρο της Βουλής τα εξής: «Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε».
Αφορμή η συμπεριφορά του Νίκου Βουτση αλλά και η έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που, όπως αναφέρουν οι πηγές, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.
Από τη ΝΔ τόνιζαν χαρακτηριστικά
«Έχουμε κάνει εκκλήσεις για τις δύο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που δεν προγραμματίζονται ποτέ. Μια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικό και μια για το μεταναστευτικό. Πέρυσι είχαμε χάσει μια προ ημερησίας επειδή δεν την είχε προγραμματίσει. Δεύτερον παρά τις εκκλήσεις μας δεν έρχονται ποτέ οι υπουργοί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και δεν κάνει τίποτα.
Αν και ως μειοψηφία μπορούμε να καλούμε μάρτυρες τις επιτροπές δεν το δέχονται. Είναι μια ακραία μεροληπτική συμπεριφορά του. Ακόμα και σε συζητήσεις κατανομάζει, δικούς μας βουλευτές μόνο όταν κάνουν φασαρία και επιτρέπει στον κ.Τσίπρα να αναφέρεται σε βουλευτές μας όταν είναι στο βήμα και δεν τον ανακαλεί στην τάξη».
Όμως αυτό που εξόργισε περισσότερο απ’ όλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι είναι η τελευταία φράση του κυρίου Βούτση στην αντιπαράθεση που είχα στη Βουλή όταν ο πρώην στο κοινοβούλιο απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε: «Εσείς είστε τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο»
Όπως είπαν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «αυτή η φράση αποδεικνύει ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πρόεδρος της Βουλής».
Η απάντηση Βούτση
«Αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά, υπάρχει η διαδικασία του συντάγματος και μπορεί άνετα να κινηθεί. Όλα τα άλλα και μάλιστα με διαρροές, επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που υπάρχουν».
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία, έθεσε το θέμα διαρροών της ΝΔ εναντίον του.
«‘Έθεσα το ζήτημα στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Εκ του συντάγματος υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει. Αυτό έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν», επεσήμανε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών στην οποία δεν έδωσα απάντηση ούτε πρόκειται να δώσω γιατί σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο. Ούτε τεχνικών εντάσεων και όξυνσης. Προσπαθώ να προλαβαίνω την πολιτική όξυνση με επεισόδια πέρα από αυτά που είναι εύλογα στην αίθουσα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.