- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η κόκκινη γραμμή 452
Πού πάνε οι ψήφοι της ΧΑ που εμφανίζονται δημοσκοπικά σε απόσταση;
Μετά την απόσυρση του «ή αυτοί ή εμείς» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η σειρά του Μαξίμου να αποσύρει, εδώ και λίγα 24ωρα, τη θεωρία των δύο άκρων.
Το λανσάρισμά της, την επομένη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός της ΝΔ. Λέγεται πως έφερε και πτώση δημοσκοπική.
Η εικόνα βελτιώθηκε, όταν άρχισαν να πέφτουν κεφάλια στην ηγεσία της Αστυνομίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.
Αυτοί που εκ των υστέρων επαινούν τον πρωθυπουργό για την πολιτική βούληση για κάθαρση της Αστυνομίας από «σταγονίδια» της ΧΑ, ας ρωτήσουν: ήξερε ο Α. Σαμαράς για την απόφαση του Νίκου Δένδια να πάρει κεφάλια;
Κάποιοι επιμένουν πως όχι. Το τηλεφώνημα από το Μαξίμου προς τον υπουργό για εξηγήσεις έπεσε αφού έγιναν οι καρατομήσεις. Ο Δένδιας ήδη είχε πάρει το όπλο του - και το ρίσκο του.
Αρκετοί στη ΝΔ δυσφόρησαν με την αιφνιδιαστική καρατόμηση στελεχών της Αστυνομίας. Ακόμα και υπουργοί. Μάλιστα ένας εξ αυτών, με διασυνδέσεις στο υπουργείο, εξεμάνη περισσότερο απ’ όλους.
Πήρε τον μάτι σας στην TV τον Φαήλο να δίνει συστάσεις στον Κασιδιάρη να χαμηλώσουν τους τόνους; Και τον Κασιδιάρη να δηλώνει πως παίρνει σοβαρά υπόψη του τις υποδείξεις; Αυτά παραμονές των συλλήψεων.
Χρυσοχοΐδης, Μπακογιάννη και Μαρκογιαννάκης ήταν παρόντες στη Βουλή, όταν ψηφίστηκε το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, λέει η Ντόρα.
Είναι το άρθρο με το οποίο η ΧΑ εγκαλείται ως εγκληματική οργάνωση. Απορία: οι άλλοι βουλευτές πού βρίσκονταν;
Καλά λόγια για τον Νίκο Δένδια ακούστηκαν από τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Και αυτό, την ώρα που η «Αυγή» ζητούσε μονότονα, επί μέρες, την παραίτησή του.
Μίλησε και ο Ι. Τζιάκης, επικεφαλής των εφέδρων, που ζήτησε ανατροπή με εγγυητή το στρατό. «Όσα αναφέρονται στο κείμενο λέγονται συνεχώς στις διακηρύξεις των αντιμνημονιακών κομμάτων»…
Τι θα γίνει με την καθημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Το περιβόητο briefing ήταν να ξεκινήσει, αλλά το σχέδιο πάγωσε. Γιατί;
Πού πάνε οι ψήφοι της ΧΑ που εμφανίζονται δημοσκοπικά σε απόσταση. Ο Γ. Καρατζαφέρης ξέρει και δηλώνει: «Μακάρι να γίνουν οι παραιτήσεις (της ΧΑ) γιατί θα πάρω πίσω αυτό που μου λεηλάτησαν». Νάτο το δαχτυλίδι!
«Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, ζούμε στη Γη της Επαγγελίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.