- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ταχιάος: Δεν είμαι σταρ, ούτε σκουλαρίκι έχω, ούτε τατουάζ
Ο υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης τονίζει ότι προτεραιότητα είναι η καθαριότητα της πόλης
Με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα» θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ταχιάος, ο οποίος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού και έκανε λόγο για «ευθύνη του δημάρχου απέναντι στους πολίτες και ευθύνη των πολιτών απέναντι στην πόλη». Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο «η προτεραιότητα για την Θεσσαλονίκη είναι η καθαριότητα της».
Ερωτηθείς για την συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι διαφωνεί με την εκχώρηση του όρου «Μακεδόνες» στην γειτονική χώρα. «Διαφωνώ με την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας. Είναι ένα πακέτο που πρέπει να απορριφθεί. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε ποτέ να ανατρέψει την αρχή πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Δεν υπήρχε κάτι ευφυές σε αυτό που έκανε ο Κοτζιάς Τσίπρας», ανέφερε ο ίδιος.
Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι «το ψηφοδέλτιο μου δεν είναι νεοδημοκρατικό. Έχει ευρύτερη διείσδυση με άλλους πολιτικούς χώρους», ενώ αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα, που έχουν ένα λαϊκίστικο χαρακτήρα.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ανυπόστατο μύθο τα περί μίζερης και σκοτεινής πόλης πρόσθεσε:
«Δεν είμαι σταρ, ούτε σκουλαρίκι έχω, ούτε τατουάζ. Δεν θα πουλήσω το brand Ταχιάος θα πουλήσω το brand Θεσσαλονίκη», ενώ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη σημείωσε «θέλω να δω τη θετική του πλευρά» τονίζοντας ότι διαφωνεί μαζί του σε αρκετά ζητήματα.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2012 o κ. Ταχιάος και είχε χαρακτηρίσει την Νέα Δημοκρατία «εθνικιστικό ακροδεξιό μόρφωμα» τόνισε «δεν μετανιώνω ποτέ για κάτι που είπα. Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας το momentum. Σήμερα αυτή η προβληματική δεν χει καμία ουσία. Μετά το 2012 δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Ο Σαμαράς ήταν ένας παρά πολύ καλός πρωθυπουργός. Η αρχική τοποθέτηση του κόμματος στο χώρο που επέλεξε δεν με εξέφραζε».
Σχετικά με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σημείωσε «ότι θα μπορούσα να συνυπάρξω μαζί του» ενώ ερωτηθείς για τον Παπαγεωργόπουλο «είχαμε μια έντιμη συνεργασία. Μεγάλα έργα όπως δρομολογήθηκαν έχουν μια σφραγίδα της δίκης μου συμμετοχής».
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης των «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης, Νίκος Ζεϊμπέκης, Στέφανος Γωγάκος και Σωσώ Αδαμίδου-Γκιουλέκα.
Πηγή: thestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.