- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για Τσίπρα: Μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε
«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Έλληνες 10 και επιστρέφει 1»
Με το γνωστό λαϊκό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου επέλεξε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία. Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε 10 δις. πρόσθετα μέτρα. Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην απονομή των Βραβείων βιώσιμης καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό πως αφού φτωχοποίησε την μεσαία τάξη προχωρεί στη λογική των επιδομάτων και πως προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες. «Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Έλληνες 10 και επιστρέφει 1. Διέλυσε τη μεσαία τάξη, κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο, μισθοί μειώνονται, νέοι αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος και συνεπέστερος μνημονικός πρωθυπουργός.
«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία. Γιατί για αυτόν ο χρόνος της διακυβέρνησης μετρά από τότε που δήθεν έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή από την 21η Αυγούστου του 2018. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης. Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες. Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν. Όπως δεν ξεχνούν το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» τονισε και συνέχισε:
«Δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών. Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα».
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα και πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μια πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί που καθόμαστε όλοι.
«Η κυβέρνηση θέλει να καταδικάσει την κοινωνία σε φτωχοποίηση και εξάρτηση από επιδόματα. Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με βιώσιμο τρόπο. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα. Δεν φτάνουν τα επιδόματα, εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει που να πάει. Με μικρότερους φόρους, με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία» είπε χαρακτηρίζοντας ως προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά την απομάκρυνση της κυβέρνησης αλλά και την υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.