- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Η Τουρκία να ακολουθήσει υπεύθυνη στάση
Στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου
Λίγες ώρες μετά τις πολεμικές ιαχές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα ανεχθεί την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια, προειδοποιώντας παραλλήλως ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι... ριψοκίδυνη και εγκυμονεί κινδύνους για τις δύο χώρες, η ελληνική κυβέρνηση απαντά στην τουρκική πλευρά.
«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε έπειτα από έγκριση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα.
Με ξεκάθαρο τρόπο, η ελληνική διπλωματία στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι «θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της».
«Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση» καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις προφορικές απειλές της τουρκικής κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών
«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος. Αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.
Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση».
Νέες απειλές Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος κάνουν ριψοκίνδυνες ενέργειες
Για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί επισημαίνοντας πως Αθήνα και Λευκωσία κάνουν ριψοκίνδυνες ενέργειες.
«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από τη διεθνή νομοθεσία σχετικά με τη διαμάχη για το Αιγαίο αλλά και το Κυπριακό», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».
«Η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», ανέφερε ο Ερντογάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.