- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνάντηση Τσίπρα - Σπίρτζη με κατοίκους στο Μάτι (εικόνες)
Πότε θα πιάσουν δουλειά οι πρώτες μπουλντόζες
Συνάντηση με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά είχαν λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Σύμφωνα με το irafina.gr, πρώτος στο Μάτι έφτασε λίγο μετά τις 10 ο υπουργός Υποδομών και ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα και η άφιξη του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το protothema.gr, τον λόγο πήρε πρώτος πρωθυπουργός αναφέροντας στους κατοίκους: «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι "κλειστά", η συζήτηση "ανοιχτή"». Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (εκείνους που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (εκείνους που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).
Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε πως οι πρώτες μπουλντόζες στην περιοχή αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τις αρχές του νέου έτους ενώ διευκρίνισε ότι τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν και πως οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση προκειμένου ν χτίσουν κάπου αλλού.
Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών επιτροπών ζήτησαν από τον Υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ' ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.