Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ σε Άρειο Πάγο και υπουργείο Δικαιοσύνης για το βούλευμα σχετικά με το C4I

Η Κ.Ο. της ΔΗΣΥ κατέθεσε ήδη σχετική ερώτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fofi.jpg
eurokinissi

Εξηγήσεις για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δικαιοσύνη αναφορικά με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (1732/23.10.2017), με το οποίο παραπέμφθηκαν ενώπιον του αρμοδίου Τριμελούς Εφετείου Αθηνών οι κατηγορούμενοι για μια σειρά από κακουργήματα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, μεταξύ των οποίων, απιστία στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, παθητική δωροδοκία, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ζητεί το Κίνημα Αλλαγής, έπειτα από τις αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Μάλιστα η Κ.Ο. της ΔΗΣΥ κατέθεσε ήδη σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, ενώ αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου τον Άρειο Πάγο.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι αντικείμενο των εν λόγω κατηγοριών ήταν οι τροποποιήσεις των συμβάσεων του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) και την έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής, που έγιναν στις 29.03.2007, 29.10.2008 και 16.02.2009, ενώ υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα που υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, διαπιστώθηκε ότι οι τότε υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης «ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ».

Όπως τονίζεται στην ερώτηση που υπογράφουν έξι βουλευτές της ΔΗΣΥ (με πρώτο υπογράφοντα τον Β. Κεγκέρογλου), «η ζημία αυτή προκλήθηκε διά: (α) της υπογραφής της από 29.03.2007 τροποποίησης 5 της Σύμβασης από τον Βύρωνα Πολύδωρα, (β) της υπογραφής της από 29.10.2008 τροποποίησης 7 της Σύμβασης από τον Προκόπη Παυλόπουλο και (γ) της από 16.02.2009 απόφασης του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την έγκριση του Πρωτοκόλλου Παραλαβής.

«Ειδικότερα, κατά το βούλευμα, οι ως άνω υπουργοί, με τις ανωτέρω πράξεις τους, που αποτέλεσαν μια ενιαία διαδοχή ενεργειών, ελάττωσαν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου -της οποίας η διαχείριση τους ήταν εμπιστευμένη- κατά το ποσό των 147.819.943,14 €, με την επιβαρυντική μάλιστα περίσταση του ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους της ζημίας που προκάλεσαν», αναφέρεται στην ερώτηση.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και την 7η τροποποίηση της οικείας Σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AΕ, προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)».

Επίσης, τονίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα «την απόφαση να τελέσουν τις ανωτέρω πράξεις απιστίας κατά τα αντικειμενικά τους στοιχεία οι τρεις ανωτέρω υπουργοί, τους την προκάλεσαν με πειθώ και φορτικότητα και χρησιμοποιώντας την πράξη της δωροδοκίας κρατικών λειτουργών που δεν προσδιορίστηκαν…».

Υπό το πρίσμα αυτό ζητούν από τον κ. Καλογήρου εξηγήσεις για τα εξής:

– Αν έχει γνωστοποιηθεί η πιο πάνω ποινική διαδικασία στον ίδιο και στα αρμόδια όργανα της Βουλής.

– Αν εφαρμόσθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς στην υπόθεση.

– Αν έχει κοινοποιηθεί κατά Νόμο η δικογραφία στην αρμόδια διοικητική αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αν έχει διαταχθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων.

– Όπως και αν προτίθεται ο υπουργός να διατάξει κατά Νόμον έρευνα ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποια όργανα της Δικαιοσύνης δεν επιτέλεσαν ενδεχομένως το καθήκον τους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες
Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες

Η άγνοια των τιμών δείχνει αδιαφορία και ειδικά στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ό,τι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις είναι «περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.