Πολιτικη & Οικονομια

Γερμανοί βουλευτές: «Να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προεδρία ΕΕ»

Πλήρως έτοιμη η χώρα μας, λέει το ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49414-101496.JPG

Να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν δύο Γερμανοί βουλευτές. Ο Κλάους- Πέτερ Βιλς (Χριστιανοδημοκράτες) αιτιολόγησε την τοποθέτησή του, δίνοντας βάρος στο κόστος της προεδρίας που μπορεί να είναι 100 εκ. ευρώ και τονίζει ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει και άλλο πακέτο βοήθειας λόγω της προεδρίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φρανκ Σέφλερ (Φιλελεύθεροι) αναφέρει στην Bild ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραιτηθεί οικειοθελώς από την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ. 

«Πλήρως έτοιμη η χώρα» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σαν απάντηση στις τοποθετήσεις των δύο Γερμανών βουλευτών. Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου κ. Κούτρας δήλωσε ότι «Οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύ Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά» και πρόσθεσε «Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού».

Στην φωτογραφία ο εκπρ. τύπου του ΥΠΕΞ Κων. Κούτρας

Γ.Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα: Μια χώρα μη διακυβερνήσιμη;
Ελλάδα: Μια χώρα μη διακυβερνήσιμη;

Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY