- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη παρεμβάσεων για την ανάσχεση εκείνων που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
Την ελληνική παροιμία, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, θυμήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον τ. Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλίας.
Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα είμαι χαρούμενος που σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα είπε για τον προσκεκλημένο του ότι «είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνιση, με ένα πρόσημο, πολύ εμφανές στις ιδέες του, κοινωνικό και φιλοευρωπαϊκό πρόσημο. «Χρειαζόμαστε σήμερα να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε το κοινό μας, ευρωπαϊκό οικοδόμημα να μπορέσει δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αίτημα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αλλά ταυτόχρονα να δώσει απαντήσεις και για την ανάσχεση του ευρωσκεπτικισμού, του ακροδεξιού λαϊκισμού, που αποτελεί σήμερα πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο», είπε συμπερασματικά ο πρωθυπουργός.
«Αγαπητέ Αλέξη», είπε ο Φρ. Ολάντ και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για όσα πέτυχε για τη χώρα του, ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν το καλοκαίρι του 2015. «Εκείνη την εποχή είχατε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη πρόκληση», να πετύχει δηλαδή σε ένα πρόγραμμα βοήθειας και ήταν γνωστές οι πιέσεις που υφίστατο η Ελλάδα εκείνη την εποχή, πρόσθεσε.
«Μετά περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία», συνέχισε ο κ. Ολάντ, «καταφέρατε ώστε να πετύχει η Ελλάδα καλά αποτελέσματα, (τώρα) η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με άλλα προβλήματα, όχι με εκείνο της Ελλάδας. Σήμερα ο νέο θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης και η Αριστερά εδώ έχει ευθύνη για αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να προοδεύσει, πρέπει κάποια κράτη, η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα, να πάμε πιο γρήγορα».
Αλλιώς, τόνισε κλείνοντας ο Φρ. Ολάντ, η Ευρώπη μπορεί να μείνει για κάποιο διάστημα εγκλωβισμένη -«και αυτό μπορεί να το επιθυμούν οι Φιλελεύθεροι και άλλοι, αλλά Αριστεροί και Σοσιαλιστές δεν το επιθυμούν. Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν απο την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Ολάντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.