Πολιτικη & Οικονομια

Παραδοχή Κατρούγκαλου: Στόχος να αποτρέψουμε για 10 χρόνια αλλαγές με τις οποίες δεν συμφωνούμε

Το σχόλιο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katrougalos23432.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μετατρέπεται η ομολογία του Γιώργου Κατρούγκαλου για το τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει μέσω της προωθούμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Σε video που ανήρτησε η Ομάδα Αλήθειας, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι μέσα από την παρούσα διαδικασία επιχειρείται να σταματήσει για μια δεκαετία η υλοποίηση συνταγματικών αλλαγών με τις οποίες διαφωνεί το κυβερνών κόμμα. Μεταξύ των παραδειγμάτων που αναφέρει ο πρώην υπουργός είναι η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο και η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει κερδοσκοπικά.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή όσο και σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο εισηγητής σας κ. Κατρούγκαλος, χωρίς να ντρέπεται, είπε ξεκάθαρα ότι ήρθε η στιγμή να αποτρέψετε για μια δεκαετία τις αλλαγές που θεωρείτε ότι δεν πρέπει να γίνουν. Είναι προφανές: Θέλετε να αποτρέψετε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Δεν θα καταφέρετε να αποτρέψετε την πρόοδο κ. Τσίπρα γιατί απλά δεν θα έχετε την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», το μήνυμά του προέδρου της ΝΔ στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ