- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Απόφαση Παπανάτσιου: Θα διασταυρώνονται τα στοιχεία πωλήσεων των εταιριών εμπορίας καυσίμων
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Την απόφαση με την οποία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν, υπέγρραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Τα δεδομένα αυτά, θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση.
«Η διασταύρωση των δεδομένων είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε η Φορολογική Αρχή να ανιχνεύει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίας καυσίμων καθώς η πάταξής τους αποτελεί σταθερό και αταλάντευτο στόχο της κυβέρνησης» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη συμμετοχή και τα παπούτσια μέχρι το ξενοδοχείο και τη διατροφή
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.