- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ξενογιαννακοπούλου: Από το 2020 και μέσω ΑΣΕΠ οι 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Στη θέση των ισάριθμων ιερέων
Σταδιακά, από το 2020 και μετά και μέσω ΑΣΕΠ, θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση των 10.000 θέσεων στο Δημόσιο, που θα μείνουν κενές όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία, σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της στον Real fm.
«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου» εξήγησε η αρμόδια υπουργός, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι προτεραιότητες είναι στην Παιδεία (μόνιμοι εκπαιδευτικοί), την Υγεία (γιατροί, νοσηλευτές) και το κοινωνικό κράτος.
Απαντώντας σε κριτική που ασκείται, για το κατά πόσο είναι αναγκαίες αυτές οι προσλήψεις, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με την έννοια της αποκατάστασης, αλλά γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Δημόσιο, καθώς στα χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί μια μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 693.000 το 2009, να έχουν μείνει σήμερα 566.000.
Σημείωσε ακόμα ότι, ενώ με τον κανόνα 1:1 ο αριθμός των προσλήψεων το 2019 αναμένεται γύρω στις 8.000, με την επαναφορά του κανόνα 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται περίπου στις 1.400.
«Αυτές οι θέσεις» εξήγησε η υπουργός «ίσα ίσα καλύπτουν τις παραγωγικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας» και διερωτήθηκε «από τι στιγμή που το Δημόσιο κρατιέται με το ζόρι όρθιο, πώς ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει η Υγεία ή η Παιδεία;». «'Αρα ή έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης τμημάτων του Δημοσίου ή κοροϊδεύει τον κόσμο» πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.