- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι πραγματικά συμβαίνει με την Εξεταστική για την Υγεία και τους 5 πρώην υπουργούς
Πηγές θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί Προανακριτική, με την Κουμουνδούρου να απαντά: Κάντε υπομονή
Προανακριτική για τα σκάνδαλα στην Υγεία θα ζητήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμά του για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά την «περαιτέρω διερεύνηση» ευθυνών πέρα από τις πολιτικές για τις τέσσερις υποθέσεις που ερευνά η εξεταστική: Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις, φάρμακο.
Στο «κάδρο» φέρονται να μπαίνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Μάκης Βορίδης (ΝΔ) για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιϊκά φάρμακα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα που θα ξεκινήσει να συζητείται από την επόμενη εβδομάδα τμηματικά θα καταγράφει «πάσης φύσεως ευθύνες» και θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση και για το ενδεχόμενο τυχόν ποινικών ευθυνών, για τις οποίες η Εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα καταλογισμού.
Ωστόσο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωναν ότι τμήμα του πορίσματος που αφορά στο «Ερρίκος Ντυνάν», θα δοθεί από την πλειοψηφία στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής το πρωί της Δευτέρας και εν συνεχεία θα συζητηθεί στην πρώτη από τις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής (μία για κάθε υπόθεση).
«Όσο για τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν τα συμπεράσματα του πορίσματος με δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, συστήνουμε περισσότερη υπομονή και λιγότερο άγχος», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.