Πολιτικη & Οικονομια

Μέγαρο Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αποθαρρύνει ξένους επενδυτές

«Ας αφήσει επιτέλους κατά μέρος το αμόκ του εναντίον της χώρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eurokinissi.jpg
©EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο.

Ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές από Άραβες επενδυτές, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο και τον περίγυρό του.

Ότι όμως έφτασε στο έσχατο σημείο να προσπαθεί να τους αποτρέψει από επενδύσεις στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδα (!) και πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει την οικονομία, ενώ είναι ο ίδιος που ζητά εκλογές εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, επιβεβαιώνει πως είναι εθνικά επικίνδυνος.

Ας αφήσει επιτέλους κατά μέρος το αμόκ του εναντίον της χώρας και ας ασχοληθεί με τα μείζονα ζητήματα, όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο. Από τη στάση της ΝΔ στα νομοσχέδια υλοποίησης των μέτρων ελάφρυνσης, μέχρι  τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές τομές στην Συνταγματική Αναθεώρηση και φυσικά την αλλαγή  του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν από το 2015, ο κ. Τσίπρας σάς καλούσε από αυτό εδώ το βήμα να μη επενδύσετε στην Ελλάδα, εγώ σήμερα μετά από 2,5 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ, σας κοιτάζω στα μάτια και σας προσκαλώ να επενδύσετε στην Ελλάδα και να αξιοποιήσετε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τόπος. Θα βγείτε κερδισμένοι. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται μπορεί να αποκαταστήσει την άυλη αξία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της οικονομίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ