Πολιτικη & Οικονομια

ΟΗΕ: Προπαρασκευαστικό δείπνο

Για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48705-100048.jpg

Δείπνο παραθέτει απόψε ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ στους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ αντίστοιχα, με σκοπό την έναρξη της προετοιμασίας για την επανάληψη τον επόμενο μήνα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, οι οποίες είχαν διακοπεί με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς τον Ιούνιο του 2012.

Το σημερινό δείπνο θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας καθώς οι δυο πλευρές θα συνομιλήσουν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο. Ο κ. Ντάουνερ είχε πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Μαυρογιάννη και Ερτούγ, ενώ αύριο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει τον τρόπο επανέναρξης των συνομιλιών, το ρόλος των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας και την ουσία των συνομιλιών, από πού δηλαδή αρχίζουν και πώς εκλαμβάνεται το έγγραφο συγκλίσεων του ΟΗΕ από την κάθε πλευρά.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως προκύπτει από έγκυρη πηγή, κατ' ουδένα λόγο θεωρεί το έγγραφο του ΟΗΕ ως έγγραφο διαπραγμάτευσης, και προσθέτει πως κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY