- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Γαβρόγλου: «Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους;»
Τι είπε για προσλήψεις καθηγητών και αλλαγές στην Γ' Λυκείου
Το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο υπουργός Παιδείας 'Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και προσθέτει «πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;»
Υποστηρίζει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτότητα των ρόλων κράτους-Εκκλησίας. «Κράτος και Εκκλησία αντιλαμβανόμαστε αυτή τη διακριτότητα και δομούμε συνεχώς σχέσεις συνεργασίας με γνώμονα το καλό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει και προσθέτει «ήδη προχωρήσαμε στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει για παρά πολλές δεκαετίες».
Για τις αλλαγές στην Γ' Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Τέλος, σε ερώτηση για τις προσλήψες εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι «οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.