- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Θεοδωράκης: «Ποιος δεν θέλει το Βαρβάκειο;»
Στη Βουλή αύριο φέρνει το Ποτάμι το θέμα του διακεκριμένου σχολείου
Με ανάρτηση του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτιέται για το «Βαρβάκειο», το διακεκριμένο δημόσιο σχολείο, που καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα τάξη πραγμάτων αλλά και την οργή των γονιών των μαθητών, οι οποίοι απειλούν μεταξύ άλλων ακόμα και με μηνύσεις κατά της πολιτικής ηγεσίας.
Με ανάρτησή του και μία φωτογραφία από τα παλιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει:
«Γνωστό το μένος κάποιων για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Αντί να προσπαθήσουμε να τα πληθύνουμε – αυτό τους πρότεινα στην Βουλή – αυτοί θέλουν να τα ισοπεδώσουν.
Έτσι η σχολική χρονιά στο Βαρβάκειο Γυμνάσιο ξεκίνησε με 63 ώρες κενά! Θα μου πείτε «συμβαίνουν αυτά στα σχολεία μας». Και πράγματι οι γονείς έδειξαν ανοχή στην αρχή. Πίστεψαν ότι «την Δευτέρα θα καλυφθούν τα κενά»… «την άλλη εβδομάδα ανυπερθέτως»... «λίγες μέρες ακόμη υπομονή»...
Ανέχτηκαν και τις αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Μα τώρα βλέπουν ότι τελειώνει ο Οκτώβριος και στο σχολείο υπάρχουν ακόμη κενά 26 ωρών εκ των οποίων 16 ώρες μαθηματικών!
Οι γονείς λοιπόν είναι σε απόγνωση. Έχουν καταλάβει ότι άκρη δεν βγάζουν με τις συζητήσεις. Η διευθύντρια του σχολείου τους στέλνει στην Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.
Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ (ο πρόεδρος ζει στη Θεσσαλονίκη) τους παραπέμπει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Αυτός ξανά στην Διευθύντρια. Μια κοροϊδία δηλαδή και μια αίσθηση ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά που το Βαρβάκειο έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Έπαψαν να φωνάζουν «η αριστεία είναι ρετσινιά» και πολεμούν στα μουλωχτά τα πρότυπα.
Οι γονείς όμως δεν θα μείνουν άπραγοι. Κάποιοι σκέφτονται να κλείσουν την Μουσών. Άλλοι να καταθέσουν μήνυση στα όργανα διοίκησης του σχολείου. Κάποιοι άλλοι συζητούν να μηνύσουν απευθείας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας.
Και οι πιο απογοητευμένοι σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους και να τα πάνε σε κάποιο άλλο σχολείο, αυξάνοντας προφανώς και την πελατεία των ιδιωτικών σχολείων.
Είναι κυρίως οι γονείς της Α' Τάξης - των 96 παιδιών που ξεχώρισαν ανάμεσα στα 800 παιδιά που διαγωνίσθηκαν για να μπουν στο Βαρβάκειο. Αυτοί που πανηγύρισαν τον Ιούλιο και τώρα νιώθουν σαν να κορόιδεψαν τα παιδιά τους.
Το Ποτάμι θα φέρει αύριο το θέμα στην Βουλή. Το κύρος και η ιστορική συμβολή του συγκεκριμένου δημόσιου σχολείου μας επιβάλλει να το προστατεύσουμε.
Γιατί - για σκεφθείτε το - αν το υπουργείο Παιδείας επιφυλάσσει αυτή την τύχη στο πλέον διάσημο και ιστορικό δημόσιο σχολείο της χώρας, τι γίνεται σε άλλα σχολεία;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Τα λέει ο άνθρωπος ο οποίος έχει ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο τον πήρε πίσω η ΝΔ» σημείωσε
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.