- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι»
Δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για πάταξη της βίας με αποφασιστικότητα
Τη δέσμευσή του ότι «τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και εγκαθιδρύουν αίσθημα ανασφάλειας θα παταχθούν με αποφασιστικότητα από τη ΝΔ» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αστυνομικοί έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας με αφορμή τη χθεσινή επίθεση.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την «έμπρακτη συμπαράστασή του» στους άνδρες και στις γυναίκες της ΕΛΑΣ που στοχοποιούνται, όπως είπε, καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. Επισήμανε ακόμη πως «δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή Αστυνομία».
«Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι. Είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε, ενώ διερωτήθηκε αν «περιμένουν κάποιοι να καούν αστυνομικοί, για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους».
Σχολιάζοντας την άφιξη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο Α.Τ. Ομονοίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Φαίνεται ότι έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας για να ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας, να έρθουν εδώ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει». Κάλεσε μάλιστα την κ. Γεροβασίλη «να πεταχτεί και λίγο πιο κάτω, στο Πολυτεχνείο, για να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο τον ίδιο το χαρακτήρα του δημόσιου Πανεπιστημίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νομοσχέδιο ήδη έχει πάει στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Το 35ωρο στην πράξη: μύθοι, πραγματικότητες και η ελληνική συζήτηση
Τι βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών
Κατηγορίες για καθυστερήσεις, υψηλά επιτόκια και ελλιπή προστασία δανειοληπτών από το ΠΑΣΟΚ
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση
Νέα μέτρα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή - Εξετάζεται και ευρωπαϊκός συντονισμός
Κινητοποίηση φορέων και δήμων μετά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ryanair
Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Άμπου Ντάμπι - Εστίαση σε ασφάλεια, ναυσιπλοΐα και συνεργασία
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στον χώρο Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών
Η Ευρώπη σε σημείο καμπής, με ανάγκη για ανάπτυξη, κυριαρχία και ταχεία ψηφιακή μετάβαση
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα καταναλωτικά δάνεια
«Η ποιότητα της δημοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποφυγή των διχασμών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο υπουργός Υγείας στέλνει μήνυμα πως οι εκβιαστικές συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται
Στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και με φόντο τα 250 χρόνια της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί σε σεβασμό συμφωνιών και απειλεί με ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιποίνων
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία
Χωρίς έλεγχο και κανόνες τα ηλεκτρικά πατίνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η κανονική εκτέλεση δρομολογίων
Θα κοπούν σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις
«Τρεις συνάνθρωποί μας έφυγαν για τη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.