Λαγκάρντ: Δύο οι μεγάλες κατηγορίες κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία
Συνέντευξη στο Bloomberg
«Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.
Όπως είπε: «Η πρώτη σχετίζεται με τις εντάσεις στις εμπορικές συναλλαγές που συνεχίζονται το τελευταίο έτος και ενέχουν τον κίνδυνο επιβολής αντιποίνων. Η αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων προϋποθέτει αποκλιμάκωση της έντασης και έναρξη διαλόγου για την αναμόρφωση των κανόνων διεξαγωγής του διεθνούς εμπορίου και βελτίωση του συστήματος με τη μορφή που έχει σήμερα. Η δεύτερη κατηγορία κινδύνων έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση καθώς θα υπάρξει επιβολή αυστηρότερων νομισματικών μέτρων στις ΗΠΑ λόγω της βελτίωσης της οικονομίας της που θα έχει όμως επιπτώσεις στις οικονομίες ολόκληρου του κόσμου».
Ερωτηθείσα για την αντιμετώπιση μίας μελλοντικής κρίσης, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη περιορισμένα περιθώρια άσκησης πολιτικής αλλά το τραπεζικό σύστημα έχει καταστεί πιο ισχυρό και έχουν ενισχυθεί τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών, υπάρχει καλύτερη εποπτεία, πιο αποδοτικοί κανονισμοί και λιγότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Παραδέχτηκε βεβαίως ότι υπάρχουν κίνδυνοι λόγω του συστήματος, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα αποθέματα ασφαλείας τόσο σε νομισματικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε αυτό τον τομέα και κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην επιδείξουν εφησυχασμό αλλά να συνεχίσουν προσεκτικά και οργανωμένα την αντιμετώπιση των δυσκολιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.