- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
«Πυρά» Φίλη για Καμμένο στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για την ΕΡΤ
«Πυρά» για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και από τον Σάκη Παπαδόπουλο
Επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα» εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα», είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας και να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας», δήλωσε επίσης ο κ. Φίλης ενώ χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. Για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι ορθώς έγινε αλλά «σήμερα εξαντλεί την δυναμική της αυτή η συνεργασία».
Προειδοποίηση για την ΕΡΤ: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά»
Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ χαρακτηρίζοντάς το «κομβικό θέμα δημοκρατικών αξιών». «Πολλοί μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου. Τέσσερις φορές σε 1,5 χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ (στα όργανα). Αναβλήθηκε η συζήτηση. Έμαθα από εφημερίδες ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα», συνέχισε.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Φίλης προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θεμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».
Τέλος, προειδοποίησε ότι «οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους. Δεν φτάνει το ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει και να το αποδεικνύουμε κιόλας».
Παπαδόπουλος: Ο Καμμένος άδειασε χοντροκομμένα τον Τσίπρα
«Πυρά» για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εκτόξευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος εκτιμώντας ότι η συνεργασία δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019. «Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.