- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Σγουρός: Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια
Χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου
Tην πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με το Κίνημα Αλλαγής, ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
«Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».
Αναφορικά με την καταστροφή στο Μάτι, ο κ. Σγουρός- που έχει διατελέσει νομάρχης και περιφερειάρχης Αττικής- τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι και απέδωσε σε στοιχείο του «πελατειακού κράτους τη συγκέντρωση των εξουσιών που διατηρεί η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου σημαντικές αποφάσεις για τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνονται στους δήμους και στις περιφέρειες».
Όσο για το νόμο Σκουρλέτη, επισήμανε ότι δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, παρά μόνο με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος «ευελπιστώντας να διασώσει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια».
Τέλος, για την Κεντροαριστερά σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής σημειώνοντας ότι: «Το φαινόμενο της δημοκρατίας των μειοψηφιών, εάν δεν αντιστραφεί, θα πλήξει καίρια την κοινωνική συνοχή και θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις κοινωνίες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.