Πολιτικη & Οικονομια

Κοτζιάς: Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ δεν είναι ούτε όρος ούτε προϋπόθεση για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών (video)

«Πιθανές πρόωρες εκλογές στη γείτονα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotzias.jpg
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν αποτελεί νομικό όρο ή προϋπόθεση για τη συμφωνία, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επικαλούμενος σχετικό χωριό του κειμένου που υπεγράφη στις Πρέσπες και εκ νέου απαντώντας, εμμέσως, στη χθεσινή ανάρτηση του Υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου που χαρακτήρισε άκυρη την εκλογική διαδικασία στη γείτονα. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε επίσης ότι αν γίνουν πρόωρες εκλογές στη γείτονα, ο κ. Ζάεφ πιθανότατα θα τις κερδίσει, όπως προκύπτει από την ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για τη στάση του κ. Καμμένου, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι εξωτερική πολιτική ασκούν ο πρωθυπουργός και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών. Κανένας άλλος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, σχολίασε, για να προσθέσει ότι ο Πάνος Καμμένος, ως αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος, έχει δικαίωμα να εκφράζει διαφορετική άποψη. Χαρακτηριστικά, έκανε λόγο για... καβγαδάκι εντός γάμου, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη διαφοροποίηση του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Συνέντευξη Νίκου Κοτζιά για το δημοψήφισμα στα Σκόπια (1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ