- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση Καμίνη σε Ξανθό για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών
«Είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο»
Απάντηση με γραπτή του δήλωση έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην επιστολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σχετικά με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων και υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος είχε ανοίξει το θέμα σε ανύποπτο χρόνο.
«Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα» τονίζει ο Γιώργος Καμίνης.
Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων:
Η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων. Μόλις χθες -και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός (σ.σ. Ζακ Κωστόπουλου)- ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε.
Τώρα είναι η στιγμή, όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης αλλά για πράξεις εδώ και τώρα.
Άλλωστε η πρόταση του δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, διαμορφώθηκε έπειτα από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, όπως το Άμστερνταμ και το Παρίσι, καθώς επίσης και με επιστημονικές οργανώσεις. Η ολοκληρωμένη πρότασή μας τέθηκε υπόψη των κομμάτων και πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα.
Οι χώροι αυτοί είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.