- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση Καμίνη σε Ξανθό για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών
«Είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο»
Απάντηση με γραπτή του δήλωση έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην επιστολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σχετικά με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων και υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος είχε ανοίξει το θέμα σε ανύποπτο χρόνο.
«Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα» τονίζει ο Γιώργος Καμίνης.
Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων:
Η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων. Μόλις χθες -και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός (σ.σ. Ζακ Κωστόπουλου)- ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε.
Τώρα είναι η στιγμή, όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης αλλά για πράξεις εδώ και τώρα.
Άλλωστε η πρόταση του δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, διαμορφώθηκε έπειτα από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, όπως το Άμστερνταμ και το Παρίσι, καθώς επίσης και με επιστημονικές οργανώσεις. Η ολοκληρωμένη πρότασή μας τέθηκε υπόψη των κομμάτων και πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα.
Οι χώροι αυτοί είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.