- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παπακώστα για Τσακαλώτο: Να είμαστε προσεκτικοί με τη φρασεολογία για τις συντάξεις
«Ο καθένας έχει τον τρόπο του και κρίνεται. Εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό»
Θέση για το μακάβριο επιχείρημα που επικαλέστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τους παλαιούς συνταξιούχους σε ομιλία του στο Λονδίνο, πήρε η Κατερίνα Παπακώστα.
Μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών και τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε για να δείξει ότι το «ψαλίδι» στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητο, από τη στιγμή που το πέρασμα του χρόνου θα βγάλει εκτός ασφαλιστικού συστήματος «με φυσικό τρόπο» τους παλαιούς συνταξιούχους.
«Έχω την εντύπωση ότι εμείς οι πολιτικοί, ό,τι και εάν έχουμε στο νου μας ως σχεδιασμό, θα πρέπει με τέτοια ζητήματα να είμαστε προσεκτικοί στο πώς τα διατυπώνουμε. Ο κ. Τσακαλώτος είναι τεχνοκράτης, είναι και πολιτικός. Δεν θα το έλεγα ποτέ εγώ αυτό, για να είμαστε ξεκάθαροι. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και κρίνεται για αυτό και αξιολογείται. Πλην όμως θεωρώ ότι η ουσία είναι το ίδιο το ζήτημα αυτό καθ’ αυτό... στη φρασεολογία. Θα πρέπει ο καθένας να είναι προσεκτικός με αυτά τα πράγματα και δη τόσο ευαίσθητα» εξήγησε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον νόμο Παρασκευόπουλου, ζητώντας την επανεξέτασή του, σπεύδοντας να διευκρινίσει, πάντως, ότι «δεν υπάρχει διάσταση με την κα Γεροβασίλη».
«Το αυτονόητο είπαμε. Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο πλαίσιο του νόμου και εγώ αναφέρθηκα στην ανάγκη επανεξέτασης ενός νόμου για τον οποίο άλλωστε ο δημιουργός του, δηλαδή ο κ. Παρασκευόπουλος, πρέπει να σας πω ότι τον Αύγουστο είπε πως “Ναι, πρέπει να αλλάξει ο νόμος μου, διότι η νομοθεσία τίθεται υπό επανεξέταση”. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση» τόνισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.