- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θ. Θεοχαρόπουλος: Με θέματα Δημοκρατίας δεν μπορεί να παίζει κανείς
«Η κυβέρνηση θέλει να παρέμβει και να ελέγξει την ελευθερία του Τύπου»
Στη δημοσιότητα έδωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος την απάντηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην ερώτηση που είχε καταθέσει το 2017 για την κατάργηση του αυτοφώρου στα αδικήματα του Τύπου.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, από την απάντηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης διαπιστώνεται ότι η νομοθεσία είναι επαρκής και «δεν ήταν κυβερνητική προτεραιότητα η κατάργηση του αυτοφώρου» που είχε ως αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και liberal.gr
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταθέσει εκ νέου στη Βουλή τη Δευτέρα την ίδια ερώτηση προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, με αφορμή τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε εκπροσώπους του Τύπου.
«Προφανώς για την κυβέρνηση η εφαρμογή της διαδικασίας του αυτόφωρου σε δημοσιογράφους, η διεκδίκηση επιβολής εξοντωτικών ποινών και η έλλειψη στοιχειώδους ισοπολιτείας όταν στα πρόσωπα που εγκαλούν ισχύει ο θεσμός της ασυλίας, είναι ζητήματα τα οποία έχουν ρυθμιστεί και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει.
» Η αυτόφωρη διαδικασία όμως για θέματα του Τύπου πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Όταν οι ιδεοληψίες αγγίζουν τα θέματα Δικαιοσύνης, που δεν σχετίζονται με κανένα μνημόνιο τότε αυτό είναι επικίνδυνο για την ίδια Δημοκρατία» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
«Η νομοθετική παρέμβαση έπρεπε να γίνει χθες, όσο δεν γίνεται επιβεβαιώνεται η επικίνδυνη πρόθεση και στόχευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για παρέμβαση και έλεγχο στο κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου. Επιβάλλεται να μπει εδώ και τώρα τέλος στον κατήφορο γιατί με θέματα Δημοκρατίας κανείς δεν μπορεί να παίζει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.