- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο. Γεροβασίλη: «Η εμμονή της ΝΔ με τον "Ρουβίκωνα" δείχνει την ιδεολογική της απομόνωση»
Η νέα υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την τρομοκρατία, τα Εξάρχεια
«Στόχος της κυβέρνησης παραμένει το να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η έννοια της προστασίας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», δηλώνει σε συνέντευξή της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
Η κ. Γεροβασίλη από την «Εφημερίδα των Συνακτών» εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας με γνώμονα τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα.
«Η εμμονή της ΝΔ με τον "Ρουβίκωνα" δείχνει την ιδεολογική της απομόνωση από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» και ότι «όσο δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο για τα ζητήματα ασφάλειας που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες τόσο περισσότερο περνά τον Ρουβίκωνά της» είπε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα αναφέρεται και στο γεγονός ότι είναι πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τον εν λόγω υπουργικό θώκο λέγοντας ότι «το γεγονός πως γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής και της πολιτικής δεν έπρεπε το 2018 να συνιστά είδηση».
Είπε ακόμα ότι η ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, για πρώτη φορά, από γυναίκα, συμβολικά δείχνει και τον δρόμο που πολιτικά χαράζει και επιδιώκει η κυβέρνηση για την ελληνική κοινωνία. «Αυτόν της ισονομίας και της άρσης κάθε είδους αποκλεισμών».
Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει την κρισιμότητα και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που έχει να χειριστεί και δηλώνει έτοιμη να τα αντιμετωπίσει τόσο θεσμικά όσο και οργανωτικά και επιχειρησιακά.
«Στόχος της κυβέρνησής μας παραμένει το να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η έννοια της προστασίας όλων ανεξαρτήτως των πολιτών», είπε και πρόσθεσε «μιλώντας δηλαδή για προστασία και ασφάλεια θα πρέπει να εννοούμε αυτόματα ίση μεταχείριση των πολιτών έναντι του νόμου, ίση πρόσβαση στο δικαίωμα της προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, ίσα δικαιώματα για όλους. Αυτά προφανώς, είναι πράγματα που ξεφεύγουν από το νεοφιλελεύθερο αφήγημα περί ασφάλειας».
Η κ. Γεροβασίλη για το θέμα της τρομοκρατίας είπε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την τρομοκρατία είναι να εξαλείψεις προληπτικά τις αιτίες που τη γεννούν, να χτυπήσεις τη διαφθορά, την απαξίωση της πολιτικής, τον αποκλεισμό, τις κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες» και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι η αντίληψή της για την ασφάλεια ταυτίζεται με την άγρια καταστολή.
«Κάθε διαφορετική προσέγγιση τους φαίνεται αδιανόητη και δεν μπορούν να την εξηγήσουν διαφορετικά παρά μόνο ως "προνομιακή" σχέση με την... τρομοκρατία».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «άβατο» των Εξαρχείων η υπουργός είπε ότι το «ζήτημα των Εξαρχείων» δεν αντιμετωπίζεται οριστικά με την αστυνόμευση και μόνο. Ούτε με τη στρατοπεδοποίηση καλών και κακών, προσθέτοντας ότι χρειάζεται συνεργασία κατοίκων, φορέων, συλλογικοτήτων, πολιτικών κομμάτων, αυτοδιοίκησης, κράτους και συντονισμένη συλλογική προσπάθεια, ώστε να βρεθούν οι αιτίες του προβλήματος.
Αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι «σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς χωρούν όσοι μπορούν να διατυπώσουν προγραμματικό λόγο που αφενός απαντά στις συνέπειες της κρίσης, αφετέρου οδηγεί σε ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και του δημόσιου συμφέροντος του συμφέροντος των πολιτών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.