- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Τσίπρας από Σύρο: «Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς»
Το στόχο της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός
Το στόχο της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο νησί της Σύρου, το Δημαρχείο. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε τύχει πολύ ζεστής υποδοχής από τους Συριανούς, περπατώντας στο λιμάνι προς το δημαρχιακό μέγαρο.
Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, υπογραμμίζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας. Στη Σύρο βεβαίως, κομβικό γεγονός αποτελεί η επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τον πρωθυπουργό να θυμίζει ότι είχε δεσμευτεί ότι θα επισκεπτόταν το νησί και τα ναυπηγεία.
Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νήσου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε δε, στις προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα).
Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών, μια πρωτοβουλία που η δημοτική αρχή θα... βρει μπροστά της, υπό την έννοια ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.
Στην αντιφώνησή του, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός είπε, και αυτός, πως τα ναυπηγεία είναι κυρίαρχο θέμα για το νησί και η επίσκεψη Τσίπρα ενέχει μεγάλο συμβολισμό, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη πολλά αναπτυξιακά έργα. Του πρόσφερε δε, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν -οι κ.κ. Παππάς, Πιτσιόρλας και Σαντορινιός- περπάτησαν πεζή προς το δημαρχιακό μέγαρο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ένας ηλικιωμένος δε, στο σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα, του θύμισε ότι, κατά την επίσκεψή του πέντε χρόνια πριν, όταν ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του είχε πει ότι θα γινόταν πρωθυπουργός.
Στο Νεώριο ο Αλ. Τσίπρας
Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης Τσίπρα είναι τα Ναυπηγεία, στο Νεώριο, όπου τον υποδέχθηκαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι. Κάποιοι εξ αυτών, εμφανώς συγκινημένοι για την επαναλειτουργία της μονάδας... Με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι χάρη σε εκείνους, τους εργαζόμενους δηλαδή, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες.
Πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι οι δουλειές, οι αξιοπρεπείς δουλειές, είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει ο κόσμος του μόχθου αυτά που έχασε. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να στηριχθούν οι υγιείς προσπάθειες. Για αυτό, όπως είπε, επέλεξε να έρθει στη Σύρο, μετά τα μνημόνια.
Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας: «Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Με έπιασε το στομάχι μου και πήγα και πήρα ένα κουτί κράκερ. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας
Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει πέντε μήνες, έως τις 30 Αυγούστου, με την πλήρη εφαρμογή να ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου
Τι είπε για την Τουρκία
Σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων στην αγορά
Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε αγορές και οίκους αξιολόγησης
Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Ένταση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων τον είχε κατηγορήσει νωρίτερα για υποκρισία
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.