- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης προς κυβέρνηση: Μην εκμεταλλευτείτε πολιτικά την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις
«Η κυβέρνηση να μην συνδέσει την κρίση των σχέσεων με τη Ρωσία, με την αντίδραση της κοινωνίας στη συμφωνία με τα Σκόπια»
Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, έστειλε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξη που παρέθεσε σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει, τόνισε πως δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πάντως πως αν υπήρξε παρέμβαση από τη Μόσχα, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά. Εξέφρασε όμως την ελπίδα να μην υπάρξει περαιτέρω κρίση, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει κάποιοι να επιδιώξουν την πολιτική της εκμετάλλευση, συνδέοντας το σκεπτικό του με τις αντιδράσεις για το Σκοπιανό.
«Ο κόσμος αντιδρά επειδή η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι στην συμφωνία» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με τη συμφωνία. «Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αν φτάσει στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Ζάεφ χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας» και εθνότητας, επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις μας. Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως επιθυμία του είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατό. «Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να δώσει παραπάνω στη χώρα. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα. Όποτε και αν πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει. Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση, μια πρόταση ανάπτυξης που θα θέτει επενδύσεις και δουλειές στο επίκεντρο. Η ΝΔ διαθέτει αυτή την πρόταση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών. «Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις. Αυτή που δίνει έμφαση σε ένα μεγάλο σπάταλο κράτος, και η άλλη που δεν δίνει έμφαση σε επιδόματα και θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας. Οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία. Η ΝΔ είναι έτοιμη αν γίνουν και αύριο εκλογές» είπε, εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στην κυβέρνηση για την κίνησή της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και για το θέμα των περικοπών στις συντάξεις, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και μετά τη λήξη του προγράμματος. «Η ΝΔ δεν τα ψήφισε» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, όσον αφορά την κατάτμηση της Β Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως παραβιάζει ανοιχτές θύρες. «Έχω τοποθετηθεί από το 2014. Εμείς είμαστε σε αυτή τη γραμμή εδώ και καιρό» είπε επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να δοθεί το δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.
«Εμείς ζητάμε μαζί με την κατάτμηση των Περιφερειών, να δώσουμε δικαίωμα σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, και το κάνει γιατί φοβάται την ετυμηγορία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
«Διασκεδάζω πολύ με τους κομμουνιστές» - Επιθέσεις και αιχμές από το προσυνέδριο της ΝΔ
Πρωτοβουλία Πιερρακάκη και Κυρανάκη για αποσυμφόρηση των οικογενειών - Τέλος σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις
Ο πρώην πρύτανης διευκρινίζει τι έγινε με τις διαγραφές και τον νόμο 4009/2011
Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι υπαρκτό, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα οφέλη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ανάκληση της απόφασης του Αρείου Πάγου
Πιλοτική επαναφορά στην κυκλοφορία με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή
«Ο μόνος που μοιάζει να έχει το θάρρος να μάθει είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»
Η ημερομηνία που πληρώνεται η δεύτερη δόση
Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες
«Δεν νοείται α λα καρτ απόδοση Δικαιοσύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η μηχανή έκανε φασαρία και οι δηλώσεις των δικηγόρων ακούγονταν μόλις και μετά βίας
Εντυπωσιακή ανταπόκριση για το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών και νηπίων - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.