- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεργκέι Λαβρόφ: «Η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία»
Καυστικός ο Ρώσος ΥΠΕΞ για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα
Συνεχίζεται το κλίμα έντασης στις ελληνορωσικές σχέσεις μετά την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε στην εκπομπή του Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ ότι η η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο πρόκειται για κάτι «μεταδοτικό», καθώς οι δυτικές χώρες, η μια μετά την άλλη, εφόσον δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση για κάποια γεγονότα οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα. «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως βλέπουμε στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν από δέκα χρόνια ότι δηλητηριάσαμε έναν από τους πρώην αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών που κατοικούσαν στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την ευθύνη έφερε η Ρωσία, ήταν επίσης μυστική. Τώρα, η διερεύνηση της δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι γίνεται επίσης χωρίς να παρέχεται διαφανής πληροφόρηση στο κοινό, χωρίς να δωθεί κανένα στοιχείο σε εμάς, συμπεριλαμβανομένου της πρόσβασης σε έναν Ρώσο πολίτη και ούτω καθεξής. Τώρα αυτή η λογική του «πολύ πιθανού» γίνεται μεταδοτική. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση γίνεται κανόνας στον οποίο οι δυτικοί φίλοι μας προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους έναντι της Ρωσίας. Το τελευταίο περιστατικό στην Ελλάδα ακολουθεί το ίδιο πνεύμα, του «πολύ πιθανό» και δεν μας δίνεται καμιά απόδειξη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.