- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεργκέι Λαβρόφ: «Η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία»
Καυστικός ο Ρώσος ΥΠΕΞ για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα
Συνεχίζεται το κλίμα έντασης στις ελληνορωσικές σχέσεις μετά την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε στην εκπομπή του Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ ότι η η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο πρόκειται για κάτι «μεταδοτικό», καθώς οι δυτικές χώρες, η μια μετά την άλλη, εφόσον δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση για κάποια γεγονότα οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα. «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως βλέπουμε στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν από δέκα χρόνια ότι δηλητηριάσαμε έναν από τους πρώην αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών που κατοικούσαν στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την ευθύνη έφερε η Ρωσία, ήταν επίσης μυστική. Τώρα, η διερεύνηση της δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι γίνεται επίσης χωρίς να παρέχεται διαφανής πληροφόρηση στο κοινό, χωρίς να δωθεί κανένα στοιχείο σε εμάς, συμπεριλαμβανομένου της πρόσβασης σε έναν Ρώσο πολίτη και ούτω καθεξής. Τώρα αυτή η λογική του «πολύ πιθανού» γίνεται μεταδοτική. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση γίνεται κανόνας στον οποίο οι δυτικοί φίλοι μας προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους έναντι της Ρωσίας. Το τελευταίο περιστατικό στην Ελλάδα ακολουθεί το ίδιο πνεύμα, του «πολύ πιθανό» και δεν μας δίνεται καμιά απόδειξη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.