- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Την Πέμπτη η συνάντηση με Ερντογάν
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει μετά το Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο νέο κτίριο της Συμμαχίας. Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί, αύριο Πέμπτη και στις 14:30 (ώρα Βελγίου) με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης ώστε να βρεθεί λύση για την άμεση απελευθέρωση τους καθώς -όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος- το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Τετάρτη 11 Ιουλίου
14.30 (τοπική ώρα) Σύνοδος Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών.
19.30 Δείπνο εργασίας
Πέμπτη 12 Ιουλίου
08.45 Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας, με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.
10.30 Σύνοδος για το Αφγανιστάν
14.30 Διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ατζέντα με την οποία προσέρχεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. "Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας", σημείωνε ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.