- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη ΝΔ και την κοινοβουλευτική της ομάδα εντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε στις 27 Απριλίου. Ο κ. Κατσιαντώνης αναμένεται να συναντήσει στις 12.00 τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να επισημοποιηθεί η προσχώρησή του στη ΝΔ που πλεόν αυξάνει τη δύναμή της σε 77 βουλευτές.
«Είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει ο κ. Κατσιαντώνης σε δήλωσή του και συνεχίζει:
«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική δεσμεύθηκα πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μου, αλλά και στους πολίτες του Νομού Λάρισας, που με τίμησαν με την ψήφο τους, ότι θα κάνω πάντα αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου και αυτό που θεωρώ επωφελές για την Πατρίδα μας. Στη σύντομη εν Ελλάδι πολιτική μου διαδρομή, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να πάω κόντρα σε κομματικές σκοπιμότητες, για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον. Όπως δεν ήταν λίγες οι στιγμές που διαπίστωσα έκπληκτος να διαστρεβλώνονται οι απόψεις μου και να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, κάποια δημοσιεύματα που με θέλουν όχι μόνον να είμαι έτοιμος να υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμη και να προσχωρώ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ Εθνικά επιζήμια την συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια και θα ήμουν ο τελευταίος σε αυτή τη Βουλή που θα την υπερψήφιζε. Επιπλέον, η πορεία, οι αξίες και αρχές που υπηρετώ, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες, έκανε χειρότερη τη ζωή τους και ζημίωσε τη χώρα.
Όπως δήλωσα και την ημέρα που ανεξαρτητοποιήθηκα από την Ένωση Κεντρώων, είχα και εξακολουθώ να έχω, τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από δομικές μεταρρυθμίσεις, τόσο στην οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και σε σειρά άλλων κρίσιμων τομέων, όπως ο χώρος της Παιδείας, της Αγροτικής πολιτικής, της Ομογένειας και της Υγείας.
Για να γίνουν πράξη οι αλλαγές αυτές, είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορίες για καθυστερήσεις, υψηλά επιτόκια και ελλιπή προστασία δανειοληπτών από το ΠΑΣΟΚ
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση
Νέα μέτρα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή - Εξετάζεται και ευρωπαϊκός συντονισμός
Κινητοποίηση φορέων και δήμων μετά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ryanair
Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Άμπου Ντάμπι - Εστίαση σε ασφάλεια, ναυσιπλοΐα και συνεργασία
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στον χώρο Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών
Η Ευρώπη σε σημείο καμπής, με ανάγκη για ανάπτυξη, κυριαρχία και ταχεία ψηφιακή μετάβαση
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα καταναλωτικά δάνεια
«Η ποιότητα της δημοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποφυγή των διχασμών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο υπουργός Υγείας στέλνει μήνυμα πως οι εκβιαστικές συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται
Στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και με φόντο τα 250 χρόνια της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί σε σεβασμό συμφωνιών και απειλεί με ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιποίνων
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία
Χωρίς έλεγχο και κανόνες τα ηλεκτρικά πατίνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η κανονική εκτέλεση δρομολογίων
Θα κοπούν σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις
«Τρεις συνάνθρωποί μας έφυγαν για τη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές προκλήσεις
Το μήνυμά του για τη σημασία της πίστης στην καθημερινή ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.