- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καθαρή έξοδος – Εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς πετύχαμε
«Ασχοληθήκατε με το πώς θα ναρκοθετήσετε τη χώρα και πώς η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία»
«Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε άλλοτε ευκαιρία πρωθυπουργός της χώρας να έχει τη δυνατότητα να αναφερθεί διεξοδικά σε τόσες πολλές θετικές εξελίξεις στην οικονομία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησία διάταξης συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Κύριε Μητσοτάκη, θα δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο που μου κάνετε να έχουμε μια διεξοδική συζήτηση για θέματα οικονομίας μετά την ιστορική επιτυχία της χώρας» είπε ο Πρωθυπουργός.
Σε λίγες μέρες από τώρα, τον Αύγουστο, «προς μεγάλη σας στεναχώρια, η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα. Εκεί όπου οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν η δίκη μας πέτυχε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Ασχοληθήκατε με το πώς θα ναρκοθετήσετε τη χώρα και πώς η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργία στο 20%, όταν επί διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΟΣΚ, είχε εκτοξευθεί στο 28% και στους νέους στο 60%, όπως είπε. Μάλιστα κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν κατάφεραν ποτέ μια ρύθμιση του χρέους και εστίασαν μόνο σε περικοπές.
«Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην, η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες. 350.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.
«Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος, υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ. Και μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία. Επίσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε.
"Το 2017 έκλεισε με αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 1,5% και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που έκλεισε με 0,4% για το πρώτο τρίμηνο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υπογραμμίσει πως τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ευρισκόμενα σήμερα στα επίπεδα του 2006.
«Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής» εξήγησε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε στοιχεία όπως: η αύξηση 6,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, η αύξηση σχεδόν 30% των καθαρών εισροών Ξένων 'Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2017 και η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών τον Απρίλιο 2018, κατά 11,6%.
«Και όλα αυτά, είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται. Ιδιαίτερα μετά τη καθοριστική -και θα έλεγα ιστορική- πρόσφατη απόφαση του Eurogroup» επισήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.