- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο Politico: «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχαν στην Ελλάδα, όπως και να το δει κανείς»
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Politico ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτυχημένη σε όλους τους τομείς.
Ειδικότερα, είπε:
Για το 4ο Μνημόνιο και τη ρύθμιση του χρέους:
- Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κεκαλυμμένο 4ο μνημόνιο. Δεν θα έχουμε τους ίδιους βαθμούς ελευθερίας που είχαν η Πορτογαλία και η Κύπρος. Και απόδειξη είναι ότι οι αγορές και οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν εμπιστεύονται ακόμη τη χώρα μας και πιστεύω ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Αν αυτή η συμφωνία ήταν πράγματι καλή, γιατί οι αγορές δεν έχουν αντιδράσει θετικά; Κοιτάξτε τα spreads, δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.
- Οποιαδήποτε συμφωνία για το χρέος είναι καλύτερη από το να μην υπήρχε συμφωνία. Η Ελλάδα βγαίνει όντως από το πρόγραμμα. Αλλά για να είμαστε ακριβείς δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε μπει σε αυτό το πρόγραμμα.
Για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ
- Αυτό το οποίο πρώτα θέλω να κάνω είναι να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας. Να πείσω τους πιστωτές και τις αγορές ότι είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις. Όχι επειδή αυτές μας επιβλήθηκαν, αλλά επειδή πιστεύουμε σε αυτές. Κι αφού το επιτύχουμε αυτό, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για να ξανακάνουμε μία συζήτηση για τους δημοσιονομικούς στόχους. Αλλά αυτό δεν θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μου.
- Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχαν στην Ελλάδα, όπως και να το δει κανείς. Μας κόστισαν μία περιουσία. Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα το οποίο απευθύνεται και στους πολίτες που εξαπατήθηκαν από τους λαϊκιστές.
Για το Σκοπιανό
- Πάντα υποστηρίζαμε ότι θέλαμε μία λύση. Αλλά λύση που να σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών. Το βασικό πρόβλημα της συμφωνίας Τσίπρα είναι ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.
- Δεν πρόκειται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μου για να σταθεροποιήσω τον βόρειο γείτονα μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Διότι αν δεχτείς ως όνομα το «Βόρεια Μακεδονία», αλλά ταυτόχρονα αποδεχθείς ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, τι μήνυμα στέλνεις στους πολίτες στην Ελλάδα που είναι Μακεδόνες;
- Τι θα συμβεί με τις εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός» στις εμπορικές τους ονομασίες; Είναι μεγάλο ζήτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τους εξαγωγείς και η παρούσα συμφωνία δεν το επιλύει.
Για το μεταναστευτικό
Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Στα διαθέσιμα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης - Τι είπε για το πλαφόν στα καύσιμα
Μήνυμα του ΠτΔ προς τους απόδημους Έλληνες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση μιας μακρόχρονης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας
Χωρίς τέλος το ράλι τιμών, σε απόγνωση οι οδηγοί
«Η κάρτα έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να εξυγιανθεί η αγορά εργασίας», τόνισε η υπουργός
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην Νομάρχη για απιστία και ηθική αυτουργία
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τέτοιες προσωπικότητες είναι η απαξίωση
Στο 64,6% το ποσοστό των γυναίκων
Χάρης Δούκας: «Να κάνουμε την πόλη πιο λειτουργική και φιλική προς τον πολίτη»
«Δεν ρισκάρουμε ζωές», τονίζει ο υπουργός - Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ασφάλεια και τις καθυστερήσεις
Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις
Τι δήλωσε η διοίκηση στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές
Τι πιστεύουν για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Κύπρο και τους Patriot στην Κάρπαθο
Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη τη Δευτέρα
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή, οπότε και τον βιντεοσκοπούσε
Κατά την τελευταία ομιλία του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν
Όλες οι πληρωμές και η ώρα που εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα μόνο στόχο, να μην μείνει κανείς πίσω», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας
Προσωρινό το πλαφόν στα καύσιμα, παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.