- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί δεν πήγε τελικά στο υπουργικό συμβούλιο ο Καμμένος
Νέα αφορμή σεναριολογίας για τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε ο υπουργός Άμυνας
Νέα εστία σεναριολογίας για τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την σταθερότητα της κυβέρνησης «πυροδότησε» η επιλογή του Πάνου Καμμένου να απουσιάσει από το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, αν και βρισκόταν ελάχιστα μέτρα από την αίθουσα που συνεδρίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους αρχηγούς.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος επέλεξε να παραμείνει απομονωμένος στο γραφεία του κόμματός του, που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, επικαλούμενος κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες.
Να σημειωθεί ότι η αίθουσα που παραδοσιακά διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια βρίσκεται επίσης στον πρώτο όροφο του Μεγάρου και μόλις σε μία ευθεία περίπου 20 μέτρων μακριά από τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια, δε, και ενώ το υπουργικό βρισκόταν σε εξέλιξη, ο κ. Καμμένος αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να παραστεί στην αποφοίτηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απέφυγε να σχολιάσει αν με τη στάση του αυτή «καλλιεργεί» τα σενάρια περί ζητήματος αστάθειας στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σενάρια των δημοσιογράφων και δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι είχε επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις.
Επίσης, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του κυβερνητικού εταίρου του, καθώς οι δυο τους είχαν μιλήσει πριν την έναρξη του υπουργικού.
Πάντως, η απουσία του αρχηγού των ΑΝΕΛ έρχεται λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Σε ποια είδη διατροφής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
Η φαντασίωση του «Give peace a chance»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.