- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πιέσεις στον Δ. Καμμένο να παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής
Πότε θα ανακοινώσει την απόφασή του
Έως την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος -που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ- δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τις προθέσεις του για το αν θα παραιτηθεί από τη θέση του 8ου αντιπροέδρου του Σώματος, ή θα επιμείνει να του γίνει πρόταση μομφής.
Το θέμα συζητήθηκε ενώπιόν του στη Διάσκεψη των Προέδρων, και -όπως τόνισε ο κ. Βούτσης- «σε κάθε περίπτωση, αν δεν δώσει ο ίδιος τη λύση, το θέμα θα λυθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή».
«Δεν μπορεί ένας βουλευτής να εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Βουλής για να πει τη τελική του άποψη. Ελπίζω ότι θα έχει βρει λύση και δεν θα βάλει σε περιπέτειες τη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Ο κανονισμός της βουλής είναι πολύ σαφής και αν χρειαστεί να γίνει πρόταση μομφής, η διαδικασία θα είναι αυστηρά κανονιστική για τα προβλήματα που δημιουργεί η παραμονή του στην αντιπροεδρία του Σώματος» ανέφερε ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας του κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Πρώτον, είναι προφανές από τον κανονισμό της Βουλής ότι οι αντιπρόεδροι προτείνονται και εκλέγονται από τα κόμματα σε ξεχωριστές κάλπες. Άρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση, καθώς για δύο εβδομάδες ένα κόμμα, οι ΑΝΕΛ, δεν εκπροσωπούνται στο προεδρείο. Είναι δική μας ευθύνη να μην μπει το ζήτημα σε αυτή τη διαδικασία φθοράς. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχίζει ένας ανεξάρτητος βουλευτής να είναι αντιπρόεδρος μετά τη λήξη του κύκλου αυτού» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.
Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν του γίνει πρόταση μομφής, ο πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να απαντήσει, αντιτείνοντας: «Πρέπει όλοι να προφυλασσόμαστε από τέτοιες κοινοβουλευτικές ακροβασίες».
«Πιστεύω ότι και ο ίδιος θα σταθμίσει τα ζητήματα και θα έχουμε μια απάντησή του για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν μπορεί να είναι κανείς αντιπρόεδρος μόνο για τον εαυτό του. Δεν μπορώ να κάνω το σπασμένο τηλέφωνο, θα ήταν άδικο για τον κ. Καμμένο» κατέληξε ο κ. Βούτσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.