- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Η Παπακώστα θέλει να κάνει ΚΟ με τους πρώην Χρυσαυγίτες βουλευτές – Διαφωνεί ο Θεοχάρης
Η επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής
Με τον συνυπολογισμό των πρώην Χρυσαυγιτών βουλευτών -τους Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκο Μίχο και Δημήτρη Κουκούτση-, η Κατερίνα Παπακώστα θέλει να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα, αφού οι ανεξάρτητοι βουλευτές συμπλήρωσαν το απαραίτητο αριθμητικό όριο των 10. Ωστόσο, ο Χάρης Θεοχάρης διαφωνεί μαζί της.
Ειδικότερα, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα προτείνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αφού οι ανεξάρτητοι βουλευτές συμπλήρωσαν το απαραίτητο αριθμητικό όριο των 10.
Πλην των τριών πρώην μελών της Χρυσής Αυγής και την κα Παπακώστα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι οι Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Κατσιαντώνης και Δημήτρης Καμμένος.
Σύμφωνα πάντως με τον Κανονισμό της Βουλής για να συγκροτηθεί ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να αποστείλουν σχετική επιστολή τουλάχιστον 10 υποψήφια μέλη της τα οποία θα συμφωνούν στον όνομα της ομάδας καθώς και στο πρόσωπο του επικεφαλής, επιστολή την οποία πρέπει να υπογράφουν όλοι. Η κα Παπακώστα φαίνεται πως κινήθηκε μόνη της προς το παρόν ίσως και για να προκαταλάβει τους άλλους βουλευτές.
Η απάντηση του Χάρη Θεοχάρη ήταν άμεση και αρνητική: Παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός της Βουλής δίνει δυνατότητα σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν τη Δημοκρατία. Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.